over mij

Muziek is de rode draad in mijn leven. Ik kom uit een muzikale familie waar al generaties lang muziek wordt gemaakt. Als kind was ik al vroeg met muziek bezig. Bijzonder is dat ik op mijn 11de al improvisatielessen kreeg en als dertienjarige met vrienden een funkband begon.

Ik was in die tijd ook geïnteresseerd in kunst en creativiteit en deed daarin ook eindexamen op de middelbare school. Voor ‘vette groovy’ funk bestond geen opleiding. Dus koos ik voor een opleiding tot docent handenarbeid. Maar ik bleef volop muziek maken.

Mijn weken werden steeds vaker gevuld met repeteren en optreden. Toen ben ik gestopt met mijn studie handenarbeid. Lange tijd combineerde ik het musiceren met een parttime baantje. Uiteindelijk ben ik toch aan een muziekopleiding begonnen; ik wilde een muzikale vakman worden. Maar nu gingen creativiteit en muziek wél samen.

Op de jazzopleiding Djam in Amsterdam leerde ik de basis van de lichte muziek. Op de Schumann Akademie in combinatie met het Conservatorium Utrecht, leerde ik alles over lesgeven. Bij een paar fantastische docenten volgde ik lessen op fluit en sax; klassiek en Jazz. Daarbij behaalde ik via het Staatsexamen Lichte Muziek de certificaten om les te mogen geven.

Vanaf 2007 kwam ik te werken op een aantal muziekscholen en basisscholen als muziekleraar. Toen bleek dat ik het heel leuk vond om les te geven. En dat doe ik nog steeds met veel plezier.

In 2010 heb ik een muziekschool geopend in Alkmaar. Na vijf leuke jaren werd het tijd voor een nieuwe stap. Daarom ben ik verhuisd naar een ruimere en frisse locatie op de Berenkoog 75-77. Zie contact en route. Op deze unieke locatie op bedrijventerrein Beverkoog kan ik dag en nacht dwarsfluitles en saxofoonles geven en oefenen met bandjes.

Naast het lesgeven ben ik verbonden als dirigent aan de Big Swing Band (Alkmaar) en Muziek vereniging De Vriendschap (Schoorl). Ook leid ik diverse groepjes zoals saxofoon- en fluitensembles. In al deze muziekclubs zijn nieuwe leden welkom. Ik speel in JazzIndeed; een lekker jazzy bandje. En ik sta er voor open om aan leuke projecten mee te doen!

links
Ben

Jazztival Alkmaar 2011: Aankondiging Jazzband Dr. Verhoef’s Jazztherapie

http://www.sbsjazz.nl/index.php?link=bands&subject=112

Ik ben helemaal op mijn plek als aanvoerder van de Big Swing Band uit Alkmaar.

https://youtu.be/NdENAVzBGk0

https://youtu.be/HecilKbCSw8

Gelukkig zijn er nog beelden bewaard gebleven uit mijn leven als Dirk Fluitekruid bij de maffe Funkband De Parels.

http://www.youtube.com/watch?v=jifhWjtsY4


Live-opname van Dr. Verhoefs Jazztherapie: www.youtube.com/watch

Live opname van Alkmaarse Big Band in 2009: www.youtube.com/watch

Over het algemeen zijn er weinig filmbeelden van mij als muzikant. Ondanks de kwaliteit die soms te wensen overlaat, wil ik de beelden toch graag laten zien.