saxofoonles

Ben
Ben je op zoek naar saxofoonles, blokfluitles of (jazz) dwarsfluitles in Alkmaar? Bij mij ben je aan het juiste adres. Mijn naam is Dirk Verhoef en ik ben een enthousiaste en geduldige docent met veel ervaring. Ik heb een eigen lesruimte op industrieterrein Oudorp in Alkmaar.

Graag nodig ik je uit voor een kennismakingsles. Daarin bespreken we je wensen, ambities en mogelijkheden. Vervolgens stel ik een plan de campagne voor. Want elke leerling is weer anders. Je mag dan ook iets voor me spelen als je dat wilt. Als je nog nooit op een saxofoon gespeeld hebt, gaan we natuurlijk samen de saxofoon ontdekken, zodat jij je eerste liedje er op kan spelen. Een proefles kost 35,00 euro. Vijf proeflessen kosten 165 euro. Die vijf lessen heb je ook wel nodig om te ontdekken of het saxofoon spelen iets voor je is. Ik werk met een lesovereenkomst. Die krijg je na de proefles mee naar huis. Je kan daarin alle informatie over de lessen rustig nalezen.

In mijn lespraktijk gebruik ik allerlei methodes door elkaar. Omdat de saxofoon pas 150 jaar oud is, is er een bescheiden repertoire aan klassieke muziek. Maar er zijn heel veel moderne boeken met meespeel-cd. Van popliedjes tot Bluesbrothers. Er zijn talloze beginnersboeken die allerlei stijlen aandoen met plaatjes en meespeel-cd. Verder beschik ik over een hele verzameling jazzliedjes, ook met meespeel-cd. Met jazz en blues en improvisatie kan ik goed uit de voeten. Misschien heb je zelf ook boeken of wensen. Alles is bespreekbaar!

Ik vind het belangrijk dat we aandacht besteden aan toon, techniek, (een beetje) theorie, creativiteit en repertoireopbouw. Verder maak ik vaak oefeningen op maat! Ook neem ik de lessen van tijd tot tijd op. Je krijgt de opname via de e-mail thuis gestuurd.

De lessen voor volwassenen duren een uur en zijn eenmaal per twee weken. De lessen voor kinderen en jongeren zijn elke week een half uur of een uur per twee weken. Lesafspraken in overleg. Er zijn diverse mogelijkheden in de ochtend, middag en avond. In speciale gevallen geef ik les bij leerlingen thuis!

Bij mij zijn ook instrumenten te huur. En ik kan adviseren over de aankoop van een instrument.